Bekijk onze cursussen en trainingen

Spelen en bewegen met je baby in Ridderkerk

We zingen liedjes, spelen met eenvoudig materiaal dat in vrijwel ieder huishouden aanwezig is en u krijgt suggesties om uw kind uit te dagen en te ondersteunen om op de buik te gaan liggen, om te gaan rollen, te gaan kruipen of te lopen. Samen spelen en bewegen geeft plezier en versterkt de band tussen u en uw baby. Spelenderwijs bewegen is net als de dagelijkse zorg; een voedingsbodem voor een gezond en gelukkig kind!

Denken+doen=durven

Denken+doen=durven is een groepsbehandeling voor kinderen van 8 – 12 jaar die aanhoudend bang zijn voor situaties die niet gevaarlijk zijn. Er is sprake van te grote angsten of zorgen en deze angsten belemmeren de kinderen in hun dagelijks leven. Training start op 17 mei in Ridderkerk.

Inloopspreekuur

Wekelijks organiseert CJG Ridderkerk een inloopspreekuur waar je terecht kunt met al je vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Daarnaast kun je altijd een afspraak maken met de pedagoog of de lactatiekundige.

Hoog sensitieve kinderen

Sommige kinderen zijn sensitiever dan anderen. Hun zintuigen staan altijd op ‘scherp’ en ze raken gemakkelijk overprikkeld. Voor deze kinderen van 8 tot en met 12 jaar bieden wij een training aan. In 7 bijeenkomsten van 1 uur leren ze onder meer hun emoties benoemen, ontspannen en concentreren.

Faalangstreductietraining

Steeds vaker hebben kinderen in de basisschoolleeftijd last van faalangst. De druk op kinderen wordt groter en niet iedereen kan daar goed mee omgaan. Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar met faalangst bestaat de faalangstreductietraining. Kinderen leren in 6 bijeenkomsten hoe ze kunnen omgaan met faalangst.

KIES: kinderen en echtscheiding

Wanneer ouders gaan scheiden of net gescheiden zijn, ontstaat voor kinderen een nieuwe situatie. Tijdens de cursus Kinderen In Echtscheiding Situaties (KIES) leren kinderen van 6 tot en met 13 jaar met deze nieuwe situatie om te gaan, en de scheiding te verwerken.

Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (9-12 jaar)

Deelname aan het sociale verkeer valt niet altijd mee. Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is de Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (SoVa) ontwikkeld.

Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (7-8 jaar)