Bekijk onze cursussen en trainingen

Dag luier, hallo potje!

Dag luier, hallo potje! Het is een belangrijke mijlpaal voor je kind zijn ontwikkeling: zindelijk worden. CJG Ridderkerk organiseert dinsdag 14 mei een themabijeenkomst zindelijkheid. Is je kind tussen 1,5 en 4 jaar oud, dan ben je van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst vertelt een jeugdverpleegkundige over zindelijkheidsfeiten en -fabels en de belangrijkste do’s en […]

Wiebelkontjes en gezonde mondjes 19 maart 2019

Wiebelkontjes en gezonde mondjes Ieder kind verdient een mooie glimlach. Dinsdag 19 maart organiseert CJG Ridderkerk organiseert samen met de mondhygiënepraktijk een themabijeenkomst mondgezondheid. Is je kind tussen 0 en 4 jaar oud, dan ben je van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst hoor je meer over feiten en -fabels en de belangrijkste do’s en dont’s. […]

Spelen en bewegen met je baby in Ridderkerk

We zingen liedjes, spelen met eenvoudig materiaal dat in vrijwel ieder huishouden aanwezig is en u krijgt suggesties om uw kind uit te dagen en te ondersteunen om op de buik te gaan liggen, om te gaan rollen, te gaan kruipen of te lopen. Samen spelen en bewegen geeft plezier en versterkt de band tussen u en uw baby. Spelenderwijs bewegen is net als de dagelijkse zorg; een voedingsbodem voor een gezond en gelukkig kind!

Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining groep 5,6 en 7

Deelname aan het sociale verkeer valt niet altijd mee. Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is de Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (SoVa) ontwikkeld. In 7 lessen groeit het zelfvertrouwen van je kind en ontwikkelt hij vaardigheden om zich staande te houden in het contact met andere kinderen. Per cursus is er ruimte voor 8 kinderen

Inloopspreekuur

Wekelijks organiseert CJG Ridderkerk een inloopspreekuur waar je terecht kunt met al je vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Daarnaast kun je altijd een afspraak maken met de pedagoog of de lactatiekundige.

Hoog sensitieve kinderen

Sommige kinderen zijn sensitiever dan anderen. Hun zintuigen staan altijd op ‘scherp’ en ze raken gemakkelijk overprikkeld. Voor deze kinderen van 8 tot en met 12 jaar bieden wij een training aan. In 7 bijeenkomsten van 1 uur leren ze onder meer hun emoties benoemen, ontspannen en concentreren.

Faalangstreductietraining 9-12 jaar

Steeds vaker hebben kinderen in de basisschoolleeftijd last van faalangst. De druk op kinderen wordt groter en niet iedereen kan daar goed mee omgaan. Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar met faalangst bestaat de faalangstreductietraining. Kinderen leren in 6 bijeenkomsten hoe ze kunnen omgaan met faalangst.

KIES: kinderen en echtscheiding

Wanneer ouders gaan scheiden of net gescheiden zijn, ontstaat voor kinderen een nieuwe situatie. Tijdens de cursus Kinderen In Echtscheiding Situaties (KIES) leren kinderen van 6 tot en met 13 jaar met deze nieuwe situatie om te gaan, en de scheiding te verwerken.

Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining groep 8 en brugklas

Deelname aan het sociale verkeer valt niet altijd mee. Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is de Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (SoVa) ontwikkeld. In 7 lessen groeit het zelfvertrouwen van je kind en ontwikkelt hij vaardigheden om zich staande te houden in het contact met andere kinderen. Per cursus is er ruimte voor 8 kinderen.