Nieuws & Agenda

Oudere Berichten

Praten met je kind: lentekriebels

De lente begint weer en dat betekent dat er van alles begint te kriebelen. Seksualiteit kan een lastig onderwerp zijn om te bespreken: Is mijn kind hier al mee bezig en wanneer vertel ik wat? Wanneer moet seksualiteit bespreekbaar worden en hoe pak je dit aan? Jeugdverpleegkundige Gurine Gerard helpt je op weg.

Lees verder
Hieraan herken je hoogbegaafdheid. En zo ga je ermee om

Ieder kind is uniek, dat is een ding wat zeker is. Maar wat als je kind een duidelijke voorsprong heeft in zijn ontwikkeling en zich al van jongs af aan anders voelt? Tijd om de term hoogbegaafdheid eens onder de loep te nemen. Wat is het precies en wanneer is een kind hoogbegaafd? En belangrijker: hoe ga je er als ouder mee om? Orthopedagoog Annelies van Harten vertelt hoe het zit.

Lees verder
Dino heeft motivatie nodig

Dino heeft een verzuimcontract. Daarin staat dat hij van de schooltijd 85% aanwezig moet zijn. Die doelstelling heeft hij allang gehaald, vindt hij. Daarom meldt hij zich geregeld ziek. Maar is hij dan echt ziek? Dat is een goede vraag voor mij, zijn schoolverpleegkundige.

Lees verder
Zakgeld geven: hoe pak je dat aan?

Het krijgen van zakgeld op jonge leeftijd is een goede manier om te leren omgaan met geld. Daarnaast is het een goede oefening voor later. Je kind leert over de waarde van geld en snapt daardoor beter wat je er allemaal mee kunt. Maar hoe pak je dat aan en hoeveel zakgeld geef je? Pedagoog Caroline de Gans geeft uitleg en tips over zakgeld.

Lees verder
Bereikbaarheid ouderportaal

Misschien was je gewend om via een knop bovenaan deze website in te loggen op ons ouderportaal. Wegens aanpassingen in onze techniek, hebben wij deze knop van de website gehaald. Je kunt het ouderportaal gewoon bereiken, door naar www.cjgouderportaal.nl te gaan. Je kunt daar inloggen met je DigiD, zoals je dat gewend bent.

Lees verder
Vorige123Volgende