Waarom een CJG

Over CJG Ridderkerk

Om gezond en veilig opgroeien mogelijk te maken, staat het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) naast ouders en anders opvoeders. Het CJG zorgt voor preventieve en snelle inzet van zorg, in de (vertrouwde) omgeving van gezinnen. We zijn er vanaf de zwangerschap tot het moment dat een kind volwassen is.

Er is altijd een CJG bij jou in de buurt. Dat is wel zo prettig: je loopt gemakkelijk even binnen en bespreekt je vragen met een vertrouwd persoon. In Ridderkerk zit onze vestiging op de Jan Luijkenstraat. Waar nodig komen we ook bij je thuis. Daarnaast vind je ons op alle kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en de scholen voor voortgezet onderwijs in Ridderkerk.

Samenwerken
Door krachten te bundelen bereik je meer, vinden wij. We werken daarom samen met het wijkteam en hebben korte lijnen met onder meer huisartsen en logopedisten.

Jeugdgezondheid, een zorg minder
Om het werkveld van de jeugdgezondheidszorg in beeld te brengen, maakte GGD GHOR Nederland een filmpje:

“Het Centrum voor Jeugd en Gezin Ridderkerk weet veel over gezond opgroeien en opvoeden. Je bent bij ons altijd welkom voor tips of advies!”
Patricia Maatman, jeugdverpleegkundige bij CJG Ridderkerk

professionals

Wanneer je ons benadert met een vraag, vinden wij het belangrijk dat je je prettig voelt bij de oplossing. En bovendien dat je goed aan de slag kunt met ons advies. Daarom gaan wij zo veel mogelijk uit van de wensen, achtergrond, samenstelling en omgeving van jouw gezin. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen, werken er 15 professionals bij CJG Ridderkerk die zich dagelijks inzetten om alle kinderen in de buurt zo gezond en veilig mogelijk te laten opgroeien.

disciplines

De 15 professionals zijn binnen CJG Ridderkerk onderverdeeld in 8 disciplines: jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, assistenten, pedagoog, gehoorscreener, lactatiekundige, coördinator voorscholen en coördinator Home-Start. Ieder heeft zijn eigen deskundigheid, maar werkt wel nauw samen met anderen. Zo hoef je met vragen over opvoeden en opgroeien niet naar een andere organisatie: wij hebben het in huis.

aanspreekpunt

Het CJG is dé plek waar je terecht kunt met al je vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Vanaf de kinderwens tot het moment waarop je kind volwassen is. Hiervoor hoef je niet naar allerlei organisaties te bellen, wij kunnen je helpen en anders hebben we de contacten die dat wel kunnen.